Τελευταίες Ειδήσεις

Άγιος Πολύκαρπος - Προστάτης & Πολιούχος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Τα
Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης τελέσθηκαν στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Αναγόρευσης του Αγίου Πολυκάρπου ως προστάτη αγίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Την ιερή ακολουθία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας παρουσία του Γενικού Διευθυντή, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της Εταιρείας.

 


Η Πράξις Αναγόρευσης του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης ως προστάτη Αγίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Κατά τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε «Κατόπιν αιτήματος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ορίζεται επισήμως ο Άγιος Πολύκαρπος, Επίσκοπος Σμύρνης Πολιούχος και Προστάτης του φυσικού αερίου στα όρια της δικαιοδοσίας σας, που θα ευλογεί τον Γενικό Διευθυντή και όλο το προσωπικό». Προσευχήθηκε το παράδειγμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ να παρακινήσει το ενδιαφέρον και άλλων συμπολιτών προκειμένου με όραμα, ενότητα και αρετή να αλλάξει και να μεταμορφωθεί η προσφυγική μητρόπολη.

 

Συμπλήρωσε ότι «εύχομαι ο Άγιος να καίει τη φωτιά της αγάπης, να σας προστατεύει ώστε εσείς, με τη χάρη του Θεού, να δίνετε την ενέργειά σας και να φροντίζετε τους ανθρώπους μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της ενεργειακής κρίσης. Ο Θεός να ευλογεί τον τόπο μας και το έργο σας».


 

Ο Σεβασμιώτατος πaραδίδει την εικόνα του Αγίου Πολυκάρπου στον Γενικό Διευθυντή

 


Ο Γενικός Διευθυντής, της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας κατά την ομιλία του

Ο Γενικός Διευθυντής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς την Εκκλησία και τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την αγαστή συνεργασία. Όπως δήλωσε «Διερχόμαστε μέσα από δύσκολες εποχές, οι οποίες μας φέρνουν αντιμέτωπους με πληθώρα προκλήσεων που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Ως ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προχωράμε μπροστά, αναπτύσσουμε αδιάλειπτα τη δραστηριότητά μας, ενώ ταυτόχρονα μεριμνούμε για τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».

 

Με κύριο αναπτυξιακό πυλώνα την Βιωσιμότητα, η Εταιρεία εφαρμόζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω του οποίου βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.  Στο πλαίσιο αυτό, διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις αρχές, τους φορείς και την Εκκλησία, στοχεύοντας στη διασφάλιση ενός αειφόρου μέλλοντος.

 

Ολοκληρώνοντας ο Γενικός Διευθυντής ανέφερε: Όπως ο Άγιος Πολύκαρπος παρέμεινε μέχρι τέλους αφοσιωμένος στη διδασκαλία του Ευαγγελίου, έτσι όλοι εμείς, θα πρέπει με αρετή, πίστη και αλληλεγγύη να συνεχίσουμε το έργο μας για το κοινό καλό».



Τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου Αγίου Πολυκάρπου



Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και του πολιτικού κόσμου, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Θεσσαλονίκης, οι παλαίμαχοι αθλητές της Θεσσαλονίκης και πλήθος πολιτών της περιοχής.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, τόνισε ότι «κάθε ανέγερση νέου ναού είναι και μια έμπρακτη απόδειξη, ένας θεμέλιος λίθος για περισσότερη ανθρωπιά, περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη παρηγοριά στους συμπολίτες μας». Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε την Εταιρεία για το μεγάλο έργο που αναπτύσσει και τη συνεισφορά της προς το κοινωνικό σύνολο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης συνεχάρη την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει, οι οποίες αποφέρουν πολλαπλασιαστικό όφελος για τους πολίτες και τις περιοχές που δραστηριοποιείται. Τόνισε ότι ο Δήμος διατηρεί διαχρονική συνεργασία με την Εταιρεία, στο πλαίσιο δράσεων ανάπλασης, αποκατάστασης και συντήρησης δημόσιων χώρων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


 

Ο Γενικός Διευθυντής με τον Πρόεδρο ΔΣ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Ι. Τσιτσόπουλο, τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ι. Καϊτεζίδη και τους παλαίμαχους αθλητές: Γ. Βένος του ΑΡΗ, Γ. Κούδας και Κ. Αλεξανδρίδης του ΠΑΟΚ,  και Κ. Αϊδινίου του ΗΡΑΚΛΗ

 


 

Το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

 

Στο επίκεντρο της τελετής βρέθηκε το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ως ο θεμέλιος λίθος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Εταιρείας. Προτεραιότητα για τον Γενικό Διευθυντή αποτελεί η καθιέρωση μιας ενιαίας κουλτούρας που χαρακτηρίζεται από την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στις δράσεις της Εταιρείας, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά την ουσιαστική δέσμευσή τους στο κοινό όραμα για πρόοδο και ευημερία.   

 

 

 

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο κ. Μπακούρας ανέφερε «Εύχομαι η χάρη του Αγίου να μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, διατηρώντας τις αξίες μας αναλλοίωτες».

 

 

 

 

Εφεξής, η 23η Φεβρουαρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού της μνήμης του, καθιερώνεται ως επίσημη εορτή (όχι αργία) για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

 




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.