Τελευταίες Ειδήσεις

Kλιμάκωση στην Ουκρανία: Πέντε στρατιώτες νεκροί σε μάχη στα σύνορα


Οι αναφορές περί επεισοδίου στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας έρχονται σε μια στιγμή που η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει κλιμακωθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες του RT, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανέφεραν ότι τα στρατεύματά της άνοιξαν πυρ εναντίον μιας «ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να περάσει στη χώρα, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες και καταστρέφοντας τα οχήματά τους.


Η Ουκρανία από τη μεριά της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάνει λόγο για fake news από τη μεριά της Ρωσίας. Tην ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το AFP, ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα σε ρωσικό έδαφος.



Σε δήλωση που εξέδωσαν οι αρχηγοί του στρατού ανέφεραν ότι «μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, μαζί με μια συνοριακή περιπολία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης από το να παραβιάσει τα ρωσικά κρατικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας».


Παράλληλα, πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS αναφέρουν ότι οι Ρώσοι διοικητές στο έδαφος κάνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελίσσονται στους τομείς τους στο πεδίο της μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.