Τελευταίες Ειδήσεις

Πρόωρη λήξη της πανδημίας «σφυρίζει» η Ελλάδα: Έρχεται το τέλος της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους!


Η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα στο 2022, ωστόσο αυτό που φαίνεται να οδεύει προς το τέλος είναι τα μέτρα. Όλα δείχνουν ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρχει κανένα μέτρο για εμβολιασμένους και θα μείνει ελάψιστα για ανεμβολίαστους. Παράλληλα, για το καρναβάλι των Αποκριών, το «Πάσχα στο χωριό» και το φετινό καλοκαίρι ρωτήθηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα»


Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως «σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, ωστόσο για τους ανεμβολίαστους και όσους είναι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο.


Την εκτίμηση πως λιγότερο από το 50% των ανθρώπων φορούν πια μάσκα στον εξωτερικό χώρο έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γκίγκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του.


Ο καθηγητής τόνισε πως «σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, ωστόσο για τους ανεμβολίαστους και όσους είναι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο.


«Παραμένουμε αυτή την περίοδο στη σύσταση ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντική η χρήση της μάσκας στις ευπαθείς ομάδες. Πάντως ως επιτροπή θα το επανεξετάσουμε το μέτρο της μάσκας» είπε χαρακτηριστικά.


Σχετικά με τα μέτρα στους εμβολιασμένους, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως θα πρέπει να αποσυρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.


«Η ανισότητα στα διάφορα νοσοκομεία δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο και δεν εξαρτάται μόνο από τις δομές, αλλά και από το ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο καθηγητής τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει παγκοσμίως.



Καλύτερη η κατάσταση στους σκληρούς δείκτες

Οι σκληροί δείκτες φαίνεται πως πέφτουν, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα πέσει άμεσα. Το σίγουρο είναι πάντως πως για τους επόμενους 1-2 μήνες θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία και σε μία καλυτέρευση της κατάστασης, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.