Τελευταίες Ειδήσεις

«Οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, την προστασία των μισθών και του λαϊκού εισοδήματος»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/2/, μετά από το κάλεσμα των Υγειονομικών με την  Επιτροπή Αγώνα, 
σε κοινή δράση, προς κάθε Δ.Σ σωματείου, κάθε Σύλλογο μαζικού φορέα, εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, για οργάνωση του αγώνα , ενάντια στην πολιτική που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζει τα δικαιώματα και το εισόδημα μας και ταυτόχρονα αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των λαϊκών οικογενειών.

            Τονίστηκε μέσα από την σύσκεψη ότι οι  κινητοποιήσεις  των Σωματείων και μαζικών Φορέων στο Ν. Τρικάλων,  που έγιναν Πανελλαδικά από Ομοσπονδίες-Συνδικάτα,   ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά κλάδους για την προστασία της υγείας, της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματος μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

            Μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Σωματείων συζητήθηκε:  Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

            Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. «Υπάρχουν προκλήσεις», είπε, «από την πανδημία κι άλλες που προέρχονται από τον υψηλό πληθωρισμό που κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, έχει εντονότερα χαρακτηριστικά, δυσμενή στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Την ίδια στιγμή με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του “Ταμείου Ανάκαμψης” μπουκώνουν με δεκάδες δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας το λαό στην ακρίβεια και στη φτώχεια.

Ως εδώ και μη παρέκει.

Ø  Δε δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι τα «πράσινα άλογα» τρέχουν για τα κέρδη των λίγων.

Ø  Δεν ανεχόμαστε να μας δίνουν «καθρεφτάκια» και να μας κλέβουν τα λεφτά μέσα από τις τσέπες.  Ο ονομαστικός μισθός να μένει καθηλωμένος για πάνω από μια δεκαετία, ο πραγματικός να χαντακώνεται και οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο.

Ø  Δε θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία.

Ø  Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.

Ø  Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα.

Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

             Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

            Είναι επιτακτική ανάγκη παντού, σε όλα τα  σωματεία, στους Συλλόγους μαζικών  φορέων,  στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις γειτονιές να συζητηθεί και να ξεδιπλωθεί ένα σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

           

 

 

 

Αποφασίστηκε μέσα από την σύσκεψη: Οργάνωση  τοπικών  συσκέψεων σε  Συνοικίες της Πόλης μας, για τα μέτρα που παίρνονται για την Υγεία, την ακρίβεια  με στόχο την καλύτερη  ενημέρωση του λαού μας, για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Ø  Τετάρτη 16 Φλεβάρη θα γίνει σύσκεψη στην Συνοικία ¨ΜΠΑΡΑ¨  στις 5:00μ.μ. Πλατεία έναντι ¨καφ/ρια Αναγνωστόπουλου¨.

Ø  Πέμπτη 17 Φλεβάρη οργανώνεται Σύσκεψη στην  Αγία Μονή στις 5:30 μ.μ. ,στον  Κεντρικό Πεζόδρομο.

Ø  Παρασκευή 18 Φλεβάρη Σύσκεψη στην Συνοικία του Πύργου στις 5:30μ.μ.  Πλατείας Εργατικών Κατοικιών.  

Καμιά αναμονή – Οργανώνουμε τον αγώνα μας

Κανείς δεν  μας  έχει χαρίσει   τίποτα!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να συνεδριάσουν άμεσα τα Δ.Σ. , να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις , στους εργασιακούς χώρους, στις  και να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

Ο  προγραμματισμός  δράσης και οργάνωσης του αγώνα καθώς και οι πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα,  όπως αποφασιστήκαν από την σύσκεψη είναι:

 Συμμετέχουμε:

Ø    Δευτέρα 14 Φλεβάρη,  Συλλαλητήριο συμπαράστασης στον κοινό αγώνα με  τους Αγρότες,

            ώρα 11:00π.μ. στην αρχή της νησίδας της ¨ Λαϊκής Αγοράς ¨ Τρικάλων.

Ø    Τετάρτη 23 ΦλεβάρηΠανυγειονομική απεργία, με συγκέντρωση στην Είσοδο του ΤΕΠ του Γ.Ν., στις 10:00π.μ.-

            Παίρνουμε στα «χέρια μας»  την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου τομέα Υγείας απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ», των λουκέτων σε νοσοκομεία, των ΣΔΙΤ.

Ø    Σάββατο 26 Φλεβάρη, με Συλλαλητήριο στις 12:00, Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.

     Βγαίνουμε μπροστά για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας του λαού!

 

Δεν ανεχόμαστε να τους αφήνουμε να παίζουν με τις ζωές μας και την υγεία μας!!!

Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Καλούμε τους εργαζόμενους, Συνταξιούχους, την νεολαία και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα του νομού μας  να διαδηλώσουμε, διεκδικώντας:

1.      Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

2.      Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

3.      Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

4.      Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

5.      Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

6.      Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

7.      Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

8.      Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

9.      Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

10.  Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

11.  Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

12.  Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας».

 

 

Τα Συνδικάτα-Σωματεία & Σύλλογοι μαζικών Φορέων Ν. Τρικάλων

 

1.      ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών¨

2.      Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων.

3.      Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

4.      Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

5.      Πανελλήνιο Παράρτημα Μουσικών

6.      Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη»

7.      Συνταξιούχοι Ι.Κ.Α.

8.      Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου & Κ.Υ.  Ν. Τρικάλων

9.       Σύλλογος  Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ)

10.   ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων Νοσοκομείου.

11.   ΕΒΕ Καλαμπάκας

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.