Τελευταίες Ειδήσεις

Ακατάσχετη παροχολογία από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμη πλειοδοσία παροχολογίας στη φετινή ΔΕΘ. Την διαφορά  έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής που παρουσίασε την πρόταση μας για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας

Δεν θα ασχοληθούμε με τον  κ. Τσίπρα που επανέρχεται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, με έναν αρχηγό που κλέβει συνθήματα και ιδέες άλλου κόμματος και μάλιστα άλλης εποχής, που φαντάζεται ότι είναι κάποιος άλλος!!! Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με έναν τέτοιο πολιτικό.

Θα ασχοληθούμε  με τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος έχει και την ευθύνη διακυβέρνησης της. Ο κ. Μητσοτάκης στην αντίστοιχη ΔΕΘ του 2018  ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στην ακατάσχετη παροχολογία».  Το ίδιο  επανέλαβε και το 2019.  

Κι ενώ μετά από συνθήκες τριπλής κρίσης, οικονομικής, υγειονομικής, και κλιματικής θα περίμενε κάθε σκεπτόμενος πολίτης, από τον πρωθυπουργό, να εμφανίσει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική για την  χώρα, παρακολουθήσαμε, μπροστά στο φόβο της δημοσκοπικής υποχώρησης για το κόμμα του και τον ίδιο, προεκλογικές παροχές, προσωρινά μέτρα, με ημερομηνία λήξης προφανώς τις επόμενες εκλογές.

Η οικονομική κρίση είναι ΕΔΩ, ο φόβος της πανδημίας είναι ΕΔΩ, η κλιματική κρίση είναι ΕΔΩ  πολύ πιο γρήγορα από τις προβλέψεις.                                                                                      Πως λοιπόν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δίνουν απαντήσεις και θωρακίζουν την χώρα και τους πολίτες έναντι αυτών των κινδύνων;    Να θυμίσουμε ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο 205% του ΑΕΠ όταν προ μνημονίων ήταν στο 125% του ΑΕΠ, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 17,1% ενώ η αύξηση του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στην κατανάλωση. Και βέβαια τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να είναι εδώ.

Πως απαντούν τα μέτρα στην αντιμετώπιση αναζωπύρωσης της οικονομικής κρίσης; Πως θεραπεύονται τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας; Η ελληνική οικονομία εξαρτάται υπερβολικά από τις υπηρεσίες και δεν έχει ισχυρή εγχώρια παραγωγική βάση.

Απαιτείται επομένως ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, νέο παραγωγικό μοντέλο με επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα, τον οικολογικό προσανατολισμό της παραγωγής, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας σε οργανική διασύνδεση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Που σημαίνει νέα χωροταξικά σχέδια, γενναία κίνητρα, αναπτυξιακούς πόλους σε κάθε περιφέρεια που διασφαλίζουν την ισόρροπη και εξωστρεφή περιφερειακή ανάπτυξη.

Έδωσε ο πρωθυπουργός κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα συγχωνευτούν. Συγχώνευση σημαίνει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα απορροφήσουν τις μικρές που δεν θα επιβιώσουν. Πόσο όμως σοβαρό και αποτελεσματικό είναι αυτό, όταν  στην Ελλάδα το 97% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες και οι περισσότερες οικογενειακής μορφής;

Γι΄ αυτό εμείς λέμε να δοθούν κίνητρα  για συνέργειες και μορφές δικτύωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το διαρθρωτικό πρόβλημα του μικρού μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό.

Εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην αγορά. Γνωρίζουμε ότι οι ανατιμήσεις, που εγκυμονούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάκαμψη της οικονομίας, γίνονται γιατί πολλές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται την θέση τους σε μια αγορά με περιορισμένο η ανύπαρκτο ανταγωνισμό. Τι κάνει ο πρωθυπουργός προς αυτή την κατεύθυνση;                           Στην Ισπανία  η κυβέρνηση τολμά να θέσει πλαφόν στις τιμές και να μειώσει τους φόρους στην ενέργεια.  Η ακρίβεια έχει επεκταθεί σε όλα τα αγαθά και σε εκείνα πρώτης ανάγκης που συνθλίβουν τα νοικοκυριά.

Πως στηρίζει την εγχώρια παραγωγή αφήνοντας εντελώς απέξω τους γεωργούς και καλλιεργητές για το κόστος του αγροτικού πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων;

Όμως τον μεγαλύτερο εμπαιγμό ο πρωθυπουργός  επεφύλαξε στους νέους.                                 Οι νέοι και οι νέες  δεν αρκούνται  σε λίγα gigabytes.                                                                       Θέλουν            δουλειές, καλές αμοιβές και σεβασμό. Ανοιχτά Πανεπιστήμια  και Σχολεία. Βοήθεια στα δύσκολα όταν σπουδάζουν, όταν υποαμοίβονται, όταν αλλάζουν δουλειά, όταν ψάχνονται για σπίτι, όταν ξεκινούν επιχείρηση, όταν αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια.

Σ΄αυτή του την εμφάνιση στην ΔΕΘ του 2021 ο κ. Μητσοτάκης απώλεσε για πάντα τον τίτλο του δήθεν κεντρώου και μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού. Ας μην αυταπατώνται όσοι πορεύτηκαν  με σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις  και προκειμένου να απαλλαγούν από την καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Μητσοκάκη. 

Η ΝΔ παραμένει η συντηρητική δεξιά των λίγων και ισχυρών χωρίς όραμα για την χώρα, χωρίς μεταρρυθμιστικές πολιτικές και όταν θα μπαίνουν στην ζυγαριά Χρυσοχοίδηδες και Μπογδάνοι,  πάντα θα επικρατούν οι Μπογδάνοι. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.