Πέρασε την Περιμετρική η φωτιά – Κατευθύνεται στον Ριγανόκαμπο 

Ανεξέλεγκτα κινείται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ελεκίστρα Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr που επιβεβαιώνει η τοπική ΕΛΑΣ, η φωτιά πέρασε την Περιμετρική οδό της Πάτρας και κινείται προς την Εγλυκάδα (γήπεδο τένις).

Έχει ζητηθεί η εκκένωση του καταυλισμού των Ρομά.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας. Σύμφωνα με το pelop.gr, στο σημείο επιχειρούν δυο καναντέρ, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με τους κατοίκους να βιώνουν δραματικές στιγμές.

Όπως μετέδωσε το tempo24.news, αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την περιμετρική οδό της Πάτρας και γύρισαν πίσω τους οδηγούς, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει στον δρόμο. Ειδικότερα τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στη διακοπή και παράκαμψη της κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού.

Λιποθύμησε πυροσβέστης στην φωτιά της Δροσιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη δύσκολη και επίπονη μάχη με τις φλόγες και λιποθύμησε.

Λίγο αργότερα κλήθηκε το ΕΚΑΒ να παραλάβει και δεύτερο πυροσβέστη.

Μεταφέρθηκε αμέσως εκτός μετώπου στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης κοντά στην Περιμετρική της Πάτρας, όπου και αναμένεται να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αισθάνθηκε δύσπνοια αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.