Τελευταίες Ειδήσεις

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας.


Επί της αρχής υπέρ ψήφισαν  158 βουλευτές έναντι 133 που ψήφισαν κατά. Στο άρθρο 56 το οποίο αφορά στην αξιολόγηση υπέρ ψήφισαν  158 βουλευτές, κατά 106 ενώ "παρών" ψήφισαν 127 βουλευτές. Το νομοσχέδιο παίρνει πλέον τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να γίνει νόμος του Κράτους. 


Κεραμέως: Αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο και αυτόνομο σχολείο

Η υπουργός Παιδείας έκλεισε τον γύρο των ομιλιών επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για υποκρισία και καταγγέλοντας ότι έχει εξαπολύσει εναντίον της έναν λυσσαλέο πόλεμο.


«Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο. Οργανώσατε το διαδικτυακό ψήφισμα ζητώντας την παραίτηση μου. Μην ισχυρίζεστε ότι είναι μια κίνηση χωρίς κομματική καθοδήγηση. Όλα τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στέλνουν μέιλ που λένε πάτα εδώ για να επικυρώσεις την υπογραφή σου. Και στο δικό μου μέιλ έφτασε ένα τέτοιο. Μην καρφώνεστε τόσο. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και πέστε ότι η βούληση σας είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.


«Δύο κόσμοι, λοιπόν, συγκρούονται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από τη μια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία και από την άλλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων, όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής.


Στον δικό μας κόσμο, θα αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο αυτόνομο σχολείο και για μια παιδεία πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ωθεί στην ανέλιξη, θα δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στους μαθητές, θα είναι κοντά στην ελληνική κοινωνία και θα είναι μέσο ανάπτυξης και προόδου. Γιατί η παιδεία που δίνουμε σήμερα στα παιδιά μας θα ορίσει και το μέλλον της χώρας. Εμείς, για αυτήν την Ελλάδα θα αγωνιζόμαστε», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.


Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου 

Την ίδια ώρα, στο Σύνταγμα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα περάσει το σχολείο-επιχείρηση των ταξικών φραγμών. Σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους» στο οποίο συμμετείχαν μαθητές , εκπαιδευτικοί, γονείς και τα εργατικά συνδικάτα. «Θέλετε να γυρίσουμε σε ένα σχολείο αγνώριστο, σε ένα σχολείο για λίγους. Εμείς όμως θέλουμε ένα σχολείο που ανεξαρτήτως της οικονομικής μας δυνατότητας θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας για μάθηση, ένα σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποίηση των μαθητών» τόνισε στην ομιλία της στη συγκέντρωση η Μαρία Κουράκου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.