Τελευταίες Ειδήσεις

Αλλάζουν τα πάντα στον ΕΝΦΙΑ – Που αυξάνεται και που μειώνεται


Αλλάζουν τα πάντα γύρω από τον ΕΝΦΙΑ το 2022, όπως μας προϊδέασε η Κομισιόν στην χθεσινή της έκθεση. Μία από τις βασικότερες αλλαγές, αλλά όχι η μόνη, είναι ότι η πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από το Μάρτιο.


Δεν έχει ξεκαθαρίσει πάντως εάν η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα είναι σε 9 ή σε 12 μηνιαίες δόσεις. Το εν λόγω σχέδιο ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών και όλα δείχνουν ότι πλέον έφτασε ώρα να μπει σε λειτουργία. Πάντως από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου δεν επιβεβαιώνεται η εν λόγω αναφορά της Κομισιόν.


Επίσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες και θα επηρεάσουν και το ύψος του ΕΝΦΙΑ. Η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη ληφθεί και βρίσκονται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Ο ΕΝΦΙΑ του 2022 θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές, ενώ στο σύστημα θα ενταχθούν και 3.500 νέες περιοχές.


Από τις παραπάνω καραμπόλες και με δεδομένο ότι το συνολικό πόσο που θα εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ το δημόσιο μένει σταθερό, γίνεται κατανοητό ότι ο φόρος σχεδόν για άλλους δεν θα είναι ίδιος. Άλλοι θα πληρώσουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.