Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων


Την Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινάει η δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Μιας δοκιμασίας ιδιαίτερα επίπονης και κοπιαστικής για όλα αυτά τα παιδιά που ελπίζουν στην εισαγωγή τους σε μία πανεπιστημιακή σχολή και στην πραγματοποίηση των ονείρων τους,

Μία χρονιά που σημαδεύτηκε με μία τεράστια πανδημική κρίση, με το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων και με τεράστια  κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα για την Ελληνική κοινωνία.

Σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον η κυβέρνηση όφειλε να βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και να συναισθανθεί το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Αντίθετα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, με το οποίο ισοπεδώνει την δυνατότητα των μαθητών των εσπερινών λυκείων να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το κλείσιμο δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων και με τις βάσεις εισαγωγής που καθιέρωσαν οι  κ.κ Μητσοτάκης-Κεραμέως, 25.000 -30.000 υποψήφιοι, συνολικά, τους αποκλείει από τα Πανεπιστήμια και τους οδηγεί στα ιδιωτικά κολέγια.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και δυσχερή περίοδο, ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στις εξετάσεις και μέσα από έναν διαρκή αγώνα να καταστήσουν τον εαυτό τους επιτυχημένο και χρήσιμο πολίτη.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.