Τελευταίες Ειδήσεις

« Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Διαδικτυακή Εκδήλωση»

  


Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), διοργάνωσε μια αντίστοιχη διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη,

         Το 1994, αυτή η ημέρα ανακηρύχθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης της θηριωδίας που προκάλεσε το θάνατο 353.000 Ελλήνων του Πόντου και αυτή η μέρα τιμάται αναλόγως σε κάθε μέρος της Γης, όπου χτυπά ποντιακή ψυχή! Με αφορμή αυτή την επέτειο, η ΙΡΑ Καρδίτσας προσκάλεσε ως ομιλητή στη διαδικτυακή της εκδήλωση τον εξαίρετο καθηγητή κ. Φωτιάδη, ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης του θέματος, έχοντας να επιδείξει χιλιάδες ανάλογες ομιλίες, δημοσιεύσεις και εκδόσεις. Παράλληλα, είναι αυτός που έχει αναδείξει το ζήτημα δημιουργίας ενός Κέντρου Ποντιακών Μελετών, με Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο (https://hellenicponticmrc.gr), στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν το θέμα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές και δύσκολες στιγμές της ιστορίας του ελληνισμού.

         Την εκδήλωση παρακολούθησαν μερικές χιλιάδες θεατές, καθώς μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα της τοπικής διοίκησης ΙΡΑ Καρδίτσας στο facebook, όπου είναι ακόμα διαθέσιμη.

 

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.