Τελευταίες Ειδήσεις

Λογιστές Τρικάλων: Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός σε βάρος της λαϊκής οικογένειας!



Ψήφισμα ενάντια στις κατασχέσεις


Η «επιστροφή στην κανονικότητα» για τους εργάτες και υπαλλήλους φαντάζει τελείως διαφορετική στην πραγματικότητα . Είναι φανερό πλέον ότι οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας , βυθίζοντας ακόμη πιο πολύ στη φτώχεια και την ανέχεια τη λαϊκή οικογένεια.


Μετά τις τράπεζες και το δημόσιο-εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία που προχωρούν σε  κατασχέσεις και πλειστηριασμούς , έρχονται  και οι δημοτικές αρχές-τοπικές διοικήσεις όπως συνέβη με τον «έξυπνο» δήμο Τρικκαίων  , καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δίνει την ευχέρεια στους δήμους να προβαίνουν σε διαδικασίες ακόμα και για μικρές οφειλές .


Οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι όλη την προηγούμενη δεκαετία , παλιά και νέα φοροληστρικά μέτρα έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε χιλιάδες εργαζόμενους των Τρικάλων. Φτάσαμε σαν πόλη να μετράμε 10418 άνεργους , 2620 δικαιούχους του προγράμματος σίτισης ΤΕΒΑ και  600 που σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει αναγκάσει χιλιάδες συνδημότες μας σε αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων στο δήμο. Αυτή η κατάσταση δεν εμπόδισε όμως τη δημοτική αρχή Τρικκαίων να «ξεσπάσει» σε χιλιάδες μικροοφειλέτες  χωρίς καμία ενημέρωση και διευκόλυνση ως όφειλε , ενώ μερικές δεκάδες Τρικαλινοί – κυρίως μεγαλοεπιχειρηματίες- χρωστούν τουλάχιστον  από 50 χιλιάδες ο καθένας –συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις χρωστάνε  76 Τρικαλινοί, δηλαδή το 40% του συνολικού χρέους! Εκβιάζουν τη λαϊκή οικογένεια να δώσει ότι έχει και δεν έχει , ενώ μια χούφτα συνδημοτών βρίσκονται είτε στο απυρόβλητο είτε υπό την προστασία ενός ολόκληρου νομικού οπλοστασίου ετών.


Καλούμε τη δημοτική αρχή αντί για αναγκαστικές δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών  , μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας, διαδικασίες πλειστηριασμών κλπ  να προχωρήσει σε σειρά μέτρων , έστω ανακούφισης, των εργαζομένων και των οικογενειών τους., όπως :


– Διαγραφές οφειλών και προσαυξήσεων σ’ αυτούς που αποδεδειγμένα δε μπορούν , ούτε έχουν να πληρώσουν όπως πχ αρκετές κατηγορίες συνδημοτών μας : Μακροχρόνια Άνεργοι , χαμηλοσυνταξιούχοι ,ενταγμένοι στο ΚΕΑ, τρίτεκνοι , ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά  κα.


Καλούμε τα Σωματεία , τους μαζικούς φορείς των Τρικάλων , κάθε εργαζόμενο να διατρανώσουν τη αντίθεσή τους στη βαρβαρότητα που έρχεται με τη μάσκα της «κανονικότητας», να συντονίσουμε τη δράση μας  ενάντια στη νέα επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας , διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας. 


Σημαίνουμε ξεσηκωμό στην αντιλαϊκή πολιτική  όποιος κι αν την εφαρμόζει και στηρίζει  , είτε δημοτική αρχή , είτε κυβέρνηση , είτε εργοδοτικός συνδικαλισμός και εξυπηρετεί τη μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους.


 Τις επόμενες μέρες θα δείξουμε πολύμορφα την αντίθεσή μας στις κατασχέσεις της δημοτικής αρχής μέσα από τις κινητοποιήσεις και την Απεργία στις 3 Ιούνη , ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο, 31/5/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.