Τελευταίες Ειδήσεις

Γιάννης Μπουτίνας: Σημαντική μείωση στα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων


 

 


Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 , έλαβα μια επιστολή από τον Σύλλογο Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Τρικάλων με τα προβλήματα του κλάδου και ανάμεσα σε αυτά και τα πολύ μεγάλα ποσά που καλούνται να πληρώνουν για τα τέλη κυκλοφορίας . Ο Σύλλογος κοινοποίησε την επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία , όπως το ίδιο έπραξαν και άλλοι φορείς , όπως η
FEDHatta , η ΓΕΠΟΕΤ κ.α. .Όλοι οι φορείς έκαναν ένα σημαντικό αγώνα με δίκαια αιτήματα .

Το συγκεκριμένο θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας , είναι αίτημα αρκετών ετών και αφορούσε την εξίσωση  των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων (Τ.Λ.Δ.Χ.) με αυτά των υπεραστικών λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ. , κάτι το οποίο τώρα εν μέσω πανδημίας covid-19 διογκώθηκε .

Αμέσως ,από την πλευρά μου , έθεσα το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού . Παράλληλα το πρόβλημα βρέθηκε να έχει πολλούς υποστηρικτές και το αποτέλεσμα ήταν η σημερινή ανακοίνωση για τα τουριστικά λεωφορεία , στην οποία αναφέρεται :

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του covid-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Ειλικρινά αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατί  η παρέμβαση μου αυτή αποτέλεσε ένα ακόμη μέτρο πίεσης για την ικανοποίηση ενός ακόμη δίκαιου αιτήματος στον κλάδο του τουρισμού που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων δεκαετιών .

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , όλη η περιφερειακή Αρχή με οδηγό τον Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό από την πρώτη στιγμή της πανδημίας  covid-19 δεν σταματήσαμε να υποστηρίζουμε άμεσα ή έμμεσα και να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για την καλύτερη δυνατή στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων .  

 

                                 Με τιμή

 

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ              

                         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

                                                                                       ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.