Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Καλαμπάκα

 


Συνεχίζεται η επέλαση του covid-19 στην χώρα αλλά και την περιοχή της Καλαμπάκας όπου καταγράφονται και νέα κρούσματα δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Όπως αποκαλύφθηκε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Μετέωρα την Παρασκευή δυο νεαροί ηλικίας 20 έως 25 ετών εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου και απευθύνθηκαν στον οικογενειακό τους γιατρό και μάλιστα ο ένας σύμφωνα με τα αποτελέσματα τεστ που πραγματοποίησε βρέθηκε θετικός ενώ για τον άλλο αναμένονται αποτελέσματα την προσεχή Τρίτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δυο νεαροί α εργάζονται σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμπάκα και αυτό έχει κινητοποιήσει τις αρχές που ζήτησαν να ενημερωθούν για τις επαφές που είχαν οι δυο νεαροί και να γίνουν οι σχετικές ιχνηλατήσεις για ευνόητους λόγους , όπως άλλωστε προβλέπει το πρωτόκολλο.

Εξ άλλου το πρωί του Σαββάτου αρκετοί πολίτες που πήγαν για συναλλαγές σε γνωστό κατάστημα της Καλαμπάκας το βρήκαν κλειστό και σε σχετική ανακοίνωση που είχε θυροκολληθεί από την επιχείρηση ενημέρωνε τους πελάτες ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Δευτέρα λόγω ύποπτου κρούσματος και ως εκ τούτου με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας γίνονται όλα τα προβλεπόμενα για το προσωπικό καθώς και η σχετική απολύμανση.

Ωστόσο τα αποτελέσματα θα δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει τις επόμενες ημέρες ενώ δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν και άλλα θετικά κρούσματα της νόσου στην Καλαμπάκα και ευρύτερα στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων καθώς οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι συμπολίτες έσπευσαν να κάνουν τεστ μετά από κάποια συμπτώματα που είχαν. 

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί πανικός αλλά θα πρέπει όλοι οι πολίτες με αίσθημα ευθύνης να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας όπως και τις σχετικές αποστάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.