Τελευταίες Ειδήσεις

Οι Βρυξέλλες «αδειάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης για την απομάκρυνση Θάνου





Οριστικά εκτός Επιτροπής Αντωνισμού η ΘάνουΚανένα λόγο δεν βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παρέμβει στην υπόθεση της απομακρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως προκύπτει από την απάντηση της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στην απάντηση η κυρία Βεστάγκερ εκφράζει, μαλιστα, την πλήρη εμπιστοσύνή της στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Στο κείμενο της απάντησης προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η επίτροπος Ανταγωνισμού διευκρινίζει πως η ελληνική κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές εξηγώντας ότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.
«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η κυρία Βεστάγκερ
Με αφορμή, τέλος, την προσφυγή της Βασιλικής Θάνου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απομάκρυνσής της, η Επίτροπος Ανταγωνισμού επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.

Η επιστολή της Επιτρόπου



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.